Tweemaal straatroof in de stad Groningen: Getuigen gezocht

Deel dit artikel
Groningen - In nog geen 48 uur tijd werden twee vrouwen uit Groningen het slachtoffer van twee brutale straatroven. De politie schakelt nu de hulp in van mensen die mogelijk wat hebben gezien.

Een 35-jarige inwoonster van Groningen werd in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer van beroving. De vrouw fietste bellend met haar mobieltje aan het oor over het fietspad van de Friesestraatweg, komende uit de richting van het Hoendiep en rijdende in de richting van de kruising met de Kraneweg en de Jan Steenstraat. Kort na middernacht, tussen 00.00 en 00.30 uur, werd ze vlak voor de kruising plotseling van achteren bij haar arm gepakt waarna het mobieltje werd afgepakt. De dader was een man van ongeveer 25 jaar oud, donkere huidskleur, normaal postuur en geen bril, baard en/of snor. De dader droeg een ¾ donkerblauw of zwart jack met capuchon en vermoedelijk een blauwe spijkerbroek. Hij fietste hard weg in de richting van de Jan Steenstraat. Heeft u tips over deze beroving bel dan met de politie via 0900-8844.

Ook een 25-jarige vrouw uit Groningen werd slachtoffer van een beroving. Ze fietste in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.50 uur, vanuit de richting van de Korreweg over het Heerdenpad in de richting van de fietsbrug over de Oostelijke ringweg. Toen ze bij de kruising met de Berlageweg fietste zag ze dat vanachter een aantal bomen een jongen en een meisje aan kwamen lopen. Dit was ter hoogte van de achterzijde van de woningen van de Bakemastraat. Even voorbij de kruising, op het fietspad, grepen de daders haar fiets vast waarna de vrouw gelegenheid zag te vluchten. Na een korte achtervolging kregen de daders te vrouw te pakken en mishandelden haar en bedreigden haar met een mes en namen haar tas mee. De mannelijke dader is een blanke man, ongeveer 1.80 lang, tussen de 20 en 30 jaar oud, normaal postuur, accentloos Nederlands sprekend en hij droeg een zwarte muts en zwarte kleding. De tweede dader is een blanke vrouw, ongeveer 1.70 lang, tussen de 20 en 30 jaar oud, normaal postuur en ook zij droeg zwarte kleding. Heeft u tips over deze beroving bel dan met de politie via 0900-8844.

Deel dit artikel