Fotografen van 112Groningen.nl redden bejaarden (Video)

Deel dit artikel
Scheemda - Donderdagavond rond 19.45 uur brak brand uit in een appartementencomplex voor ouderen aan de Oude Rijksweg in Scheemda. Vanwege de melding dat het om een zorgcomplex ging, werden door de meldkamer brandweer al direct twee korpsen gealarmeerd: Scheemda en Winschoten.

De brand woedde in een appartement op de tweede verdieping van het woongebouw en was uitslaand. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. Agenten en een aantal fotografen van 112-Groningen waren al begonnen met het evacueren van bewoners uit het gebouw. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker van Winschoten enkele mensen van balkons gehaald.

 

De brandweermensen van Scheemda en Winschoten hadden het vuur snel onder controle. Twaalf bewoners van het gebouw werden tijdelijk opgevangen in het naastgelegen zorgcentrum. Vier personen bleken ademhalingsklachten te hebben door de rook. Er werden drie ambulances ingezet om mensen ter plaatse te controleren en te behandelen. De bewoonster van het uitgebrande appartement, een hoogbejaarde buurman van 100 jaar en een fotograaf van 112-Groningen zijn ter controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Twee appartementen bleken niet meer bewoonbaar. Voor de bewoners is tijdelijk andere huisvesting geregeld. De overige bewoners konden aan het einde van de avond terug naar hun woningen. De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Complimenten voor de  drie fotografen (Melarno Kraan, Martin Baar en Dennis Postma)

Fotograveren komt in zo'n situatie op de 2e plek.

Noord

www.brandweer-scheemda.nl
 

2e video een quote met Melarno Kraan(112 fotograaf)

Klik hier om het gesprek in de studio te bekijken

Deel dit artikel