Afscheid brandweerman Lammert

Deel dit artikel
Pekela - Vrijdagavond om 18:45 kwam er een melding op de pager van het korps Nieuwe Pekela Pr 1 aut.brandalarm Oms Smurfit kappa Twincorr Doorsneeweg .

Niets vermoedend snelde Lammert naar de kazerne voor zijn laatste uitruk, eenmaal aangekomen bij Smurfit Kappa bleek dat een medewerker uit paniek een automatisch brandalarm heeft gegeven maar er had een ongeval plaatsgevonden achter op het terrein, een personen auto was onder een trailer van een vrachtauto geschoten, in de personenauto zaten drie personen bekneld ,wat hij niet wist dat zijn echtgenote en 2 zoons in de auto zaten.

Aangekomen bij de auto had Lammert het door dat het om een valse melding ging.maar speelde het spelletje mee en ging zijn vrouw en 2 zoons redden uit de benarde positie in de auto.het gehele korps van Pekela was hierbij aanwezig.

 Lammert is ruim 26 jaar actief geweest als vrijwillig brandweerman en moet op 2 december 2010 stoppen omdat hij 60 jaar wordt. Het is jammer dat we op grond van zijn leeftijd afscheid van Lammert moeten nemen als actief lid van ons korps. Op 8 januari 2011 zullen we in brandweerkring op de gebruikelijke wijze afscheid van betrokkene nemen.

Deel dit artikel