Ruzie over bomenkap Groot Bronswijk

Deel dit artikel
Wagenborgen - Vol afschuw zagen de leden van werkgroep Groot Bronswijk in Wagenborgen, hoe projectontwikkelaar Van der Wiel woensdagmorgen om half acht begon met het kappen van bomen.

Van der Wiel gaat het Nuon-hotel bouwen op het terrein van Groot Bronswijk. Hiervoor moeten 171 bomen worden gekapt. Het bedrijf heeft van de Gemeente een vergunning gekregen voor de kap van 48 bomen.

Volgens voorzitter Gezinus Oosting van de werkgroep Groot Bronswijk is deze vergunning illegaal verleend door de gemeente. Volgens de werkgroep was er door de Gemeente Delfzijl en Van der Wiel bij de bestuursrechter beloofd dat er niet eerder met de kap begonnen werd, totdat alle juridische procedures afgerond waren.

Bij de Raad van State vroeg de werkgroep gelijk een schorsing aan, wat in eerste instantie bleek te helpen. De bomenkap werd stil gelegd. Het gemeentebestuur van Delfzijl nam contact op met de Raad van State. Volgens het gemeentebestuur had de bestuursrechter vorige week al uitspraak gedaan. De gemeente werd hiervan in gelijk gesteld. Na een tijdje werd de kap weer hervat.

Deel dit artikel