Diverse Koninginnedag aktiviteiten

Deel dit artikel
Loppersum enz. - Zoals elk jaar was er ook nu weer de Loppersumer jaarmarkt. Verschillende bandjes traden op waardoor de sfeer steeg en er onder de mensen de gezelligheid begon op te bloeien. Tot het drama bekend werd.

Uithuizermeeden – Ook dit jaar was er weer de jaarlijkse kleine rommelmarkt. En vooral niet te vergeten het rad van fortuin was ook weer aanwezig die zoals al enkele jaren een gezellige indruk maakt bij de mensen.

 

Bij Trimunt was het weer racen geblazen.

 

 

Stedum – Op koninginnedag in Stedum heeft de oranjevereniging ''Boeren Speul'n '' georganiseerd. In de ochtend werd begonnen met een aubade, en werd een toast op onze Koningin uitgebracht. Om 10:30 begonnen de boeren speul'n voor kinderen. De kinderen moesten onder andere boeren golf spelen (met een klomp een balletje in een hole schieten). Rond het middagsuur was er een warme hap te krijgen bij de tent van de Oranjevereniging. Om 13:00 begonnen vervolgens de spelen voor volwassenen. Een team bestond uit 5 personen en 1 captain. Men moest verplicht verkleed als 'boer' aan de start komen. Op het programma stond: koe melken, hooivork gooien, boeren golf, kruiwagenrace en trekker trekken. De schuttersvereniging uit Stedum is eerste geworden. Om 20:00 is er nog een toneel voorstelling, en zal het tragisch onderwerp van deze dag nog even aan bod komen (Apeldoorn).

 

 

Deel dit artikel