Tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg geplaatst (Video)

Deel dit artikel
Raymond Meter 112Groningen & M. Nuver redactie
Groningen - Afgelopen nacht, woensdag 28 op donderdag 29 oktober 2020 werd het tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg, tegen de zuidzijde van de zuidelijke ringweg geplaatst.

Overdag is deze week op de Paterswoldseweg af en toe een rijstrook dicht, maar het verkeer kan de werkzaamheden passeren.

 

Het bestaande viaduct over de Paterswoldseweg moet vanwege de ombouw van de zuidelijke ringweg worden vervangen. Daarom plaatsen ze een tijdelijk viaduct ernaast. Om het verkeer over dit tijdelijke viaduct te leiden, bouwen we ook een tijdelijke weg. Deze loopt vanaf het Vrijheidsplein tot het Julianaplein, langs de Laan van de Vrede. Voor de aanleg en ingebruikname van de tijdelijke weg zijn bij het Vrijheidsplein de nodige werkzaamheden nodig.

 

Planning

 

De planning is dat eind november het verkeer vanuit Drachten naar het Julianaplein over de tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct gaat rijden. Daarna wordt het verkeer de stad uit, dus vanaf Julianaplein richting Drachten, verschoven naar de oude zuidbaan. Hierdoor komt het noordelijke deel van het viaduct vrij. 

 

Zie ook item van 28-10-20

 

 

Foto's

Deel dit artikel