Brandweer Stadskanaal en Ambulancezorg Groningen organiseren 112-dag op 21 september

Deel dit artikel
Organsiatie Brandweer Stadskanaal & Brandweer Groningen, tekst

Stadskanaal – Op zaterdag 21 september 2024 organiseert de brandweer van Stadskanaal in samenwerking met Ambulancezorg Groningen een 112-dag bij de brandweerkazerne aan de Veenstraat. Van 10.00 tot 16.00 uur opent de kazerne haar deuren voor jong en oud. Een dag vol spannende demonstraties, leerzame activiteiten en een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de hulpdiensten.

Tijdens de open dag vinden er diverse demonstraties plaats waarbij bezoekers onder meer de samenwerking tussen brandweer, politie en ambulance kunnen zien. Ook zijn er demonstraties van het blussen van een ‘vlam in de pan’ en van kleine blusmiddelen.

Daarnaast krijgen bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de kazerne en om voertuigen en materialen van brandweer, politie en ambulance te bekijken.

Ook voor de jongste bezoekers is er genoeg te doen. Zij kunnen op speelse wijze kennismaken met het werk van de hulpdiensten. Ook is er een springkussen. En natuurlijk krijgen de kinderen volop gelegenheid om al hun brandende vragen te stellen aan de mensen van brandweer en ambulance.

De 112-dag is gratis toegankelijk voor iedereen. 

 

Foto's

Deel dit artikel