Fase 2 gestart: 25 maart t/m 26 april

Deel dit artikel
Groningen Bereikbaar, bron: X

Groningen – Fase 2 van Operatie Ring Zuid start op maandagochtend 25 maart. De zuidelijke ringweg is tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein afgesloten. Dit duurt tot en met 26 april.

Ze verwachten enorme verkeersdrukte door deze werkzaamheden. Daarom roepen we op de auto zoveel mogelijk te laten staan en te kiezen voor fiets, OV of P+R.

Omleidingen

Verkeer tussen de richtingen Drachten en Hoogezand rijdt via de overige ringwegen. Verkeer tussen de richtingen Drachten en Assen wordt omgeleid via N381 (Oosterwolde) of N372 (Peize).

Laat de auto staan

De verkeershinder door Operatie Ring Zuid is zo ernstig dat er 20% minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen moet rijden om het verkeer door te laten stromen. Blijft iedereen in de auto rijden, dan verwachten we enorme files waarbij je uren vaststaat en is er een grote kans op een verkeersinfarct (gridlock). Daarom roepen we op om de auto zoveel mogelijk te laten staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Moet je echt met de auto? Reis dan via een P+R of buiten de spits.

Maatregelen voor betere doorstroming verkeer

Om het verkeer in goede banen te leiden en de doorstroming zo optimaal mogelijk te houden, worden er zogenoemde beheersmaatregelen ingezet. Zo worden er extra verkeerslichten geplaatst en worden de huidige verkeerslichten anders ingesteld. Maar ook zijn er soms extra afsluitingen nodig om bijvoorbeeld sluipverkeer tegen te gaan. Tijdens de eerste twee fases van Operatie Ring Zuid (eind april) is de Van Ketwich Verschuurlaan in één richting dicht en wordt een rijstrook afgesloten op de A7 van Westpoort tot Groningen. Daarnaast wordt een ‘knip’ gemaakt in de rotondes bij het Stadspark. Dit duurt tot 6 mei.

Weekend 19-22 april

Van vrijdag 19 april 22.00 uur tot maandag 22 april 06.00 uur zijn er extra afsluitingen:

  • Verbinding Ring West > A7 (Drachten) dicht
  • Afrit 36a Groningen-Corpus (hoefijzer) dicht

Foto's

Deel dit artikel