Man (34) aangehouden voor witwassen, veel contanten gevonden en drugs

Deel dit artikel
Politie Groningen Noord, Instagram, +2x foto

Groningen – Als het aan de politie ligt, mag misdaad niet lonen. Agenten van ons basisteam hebben, wat dat betreft, maandagochtend samen met de recherche in Groningen een mooie actie gedraaid. Hierbij werd een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor het witwassen. In zijn woning in de Floresstraat werd in een tas meerdere kilo’s hennep aangetroffen. Daarnaast vonden wij in de woning een handelshoeveelheid harddrugs.

Kluis en hennepkwekerij
Ook troffen zij in het pand een kluis aan met daarin een fors geldbedrag. In dezelfde kluis lagen ook meerdere kilo’s hasj. In de woning lagen diverse goederen die leiden naar een woning in Hoogkerk. In het pand werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd direct ontmanteld en opgeruimd.

In beeld
De verdachte was, mede door zijn gedrag in het verkeer en een anonieme melding al langere tijd in beeld bij collega’s van ons basisteam. Uit het onderzoek was gebleken dat zijn vermogen niet verklaard kon worden. Het vermoeden bestaat dat de verdachte geld heeft witgewassen. Vermoeden bestaat vermogen gekregen door het plegen van misdrijven.

Beslag
Alle hiervoor genoemde verdovende middelen en zijn dure personenauto zijn in beslag genomen. Bovendien is ook beslag gelegd op zijn bankrekeningen, een televisie, dure ventilator en diverse merkschoenen.

Verdachte
De verdachte is in een cel ingesloten. Hij wordt gehoord in verband met dit onderzoek. Het onderzoek is nog in volle gang

 

 

Foto's

Deel dit artikel