De leukste salontafeltrends van dit moment

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel. Pexels.com foto

Groningen – Een salontafel is erg handig bij de zithoek in je woonkamer. Op zo’n fijne lage tafel serveer je gemakkelijk hapjes en drankjes. Daarnaast is de salontafel ideaal om je boek, je tablet of telefoon even op neer te leggen.

Ook vormt deze tafel een goede plek voor een plantje of een fleurig bos bloemen. Een salontafel design bepaalt samen met de overige meubelstukken de uitstraling van je interieur. Ben jij benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van salontafels? Lees dan gauw verder.

Vintagestijl

De vintagestijl is ook dit jaar erg populair. De leukste salontafels in deze woonstijl vind je eenvoudig en snel online via een gespecialiseerde marktplaats. Dit geldt ook voor vintage hanglampen, kasten, stoelen, banken en woonaccessoires. Zoeken en aanbieden via het internet bespaart zowel een verkoper als een koper veel tijd en geld. Vraag en aanbod van tweedehands designmeubels vinden elkaar zo op een effectieve manier.

De vorm: rond of ovaal

We zien steeds meer ronde en ovale salontafels. Deze trend sluit goed aan bij de vintagestijl, want in de jaren vijftig, zestig en zeventig hadden veel salontafels een vorm met ronde lijnen. Met een tafeltje in deze stijl geef je jouw woonkamer een gezellige uitstraling. Ook zijn de ronde vormen erg praktisch: je loopt gemakkelijk om de tafel heen en je zult hierbij niet tegen een scherpe hoek aanbotsen. Bijkomend voordeel is dat je niet zo gauw de drankjes van het tafelblad zult stoten. Zo voorkom je kortom een boel gedoe.

Minimalisme

Ook het minimalisme is een belangrijke trend voor het ontwerp van salontafels. Wat dit betreft kom je regelmatig de term Japandi tegen. Dit is een woonstijl die Japanse en Scandinavische invloeden combineert en waarbij het minimalisme, oftewel eenvoud, een belangrijke gemene deler is. De ontwerpen in deze stijl hebben strakke en organische vormen. De kleuren zijn licht, bijvoorbeeld zacht bruin of gebroken wit. De minimalistische salontafels bestaan uit natuurlijke materialen, zoals notenhout en bamboe.

Het materiaal: natuurlijk en duurzaam

Respect voor de natuur voert steeds meer de boventoon, ook als het om meubilair gaat. Dit zie je terug in het gebruik van duurzame natuurlijke materialen en een productieproces dat het milieu zo weinig mogelijk belast. Je ziet veel salontafels van riet, hout en bamboe. Dankzij deze trend is de rotan salontafel weer helemaal terug van weggeweest. Dit sluit perfect aan bij de vintagestijl.

Stijlen mixen

Het combineren van stijlen mag tegenwoordig gelukkig gewoon. Dit betekent dat de stijl van je nieuwe salontafel niet hetzelfde hoeft te zijn als die van je overige meubels. Zet gerust een exemplaar in vintagestijl neer in een modern interieur. Verder kun je ook denken aan een combinatie van meerdere kleine salontafels of een paar bijzettafels. Dit heeft een speels effect. Kies bijvoorbeeld drie tafeltjes uit die een verschillende hoogte hebben. Deze kunnen elkaar trapsgewijs overlappen. Maak het geheel af met wat leuke sfeerlichtjes of een kamerplantje. Experimenteer hiermee naar hartenlust. Kijk echter wel uit dat je niet overdrijft met de hoeveelheid salontafels, want dan kan het wat rommelig worden.

 

Foto's

Deel dit artikel