Hoe kan glaswolisolatie toegepast worden?

Deel dit artikel
Ingezonden artikel. Pexels.com foto

Regio – Als je je huis beter wilt isoleren dan zul je na wat onderzoek er al snel achter komen dat je ontzettend veel verschillende opties hebt waarvoor je kunt kiezen.

Glaswol isolatie is echter eigenlijk altijd een goede keuze! Toepassingen van glaswol zijn onder meer structurele isolatie, leidingisolatie, filtratie en geluidsisolatie. Deze worden vervaardigd om producten te isoleren en worden toegepast in meerdere ruimtes van gebouwen. Bovendien is glaswol de meest voorkomende bron van isolatie in plafonds van woongebouwen en heeft het ook de volgende toepassingen:

 

Spouwmuur- en gipsplaatisolatie 

Deze zijn ontwikkeld voor isolatie binnen stalen frameconstructies, houtskeletbouw en gipsplaatsystemen. Het is vervaardigd met behulp van hoogwaardige glaswol en is aan één kant van glasweefsel voorzien voor gebruiksgemak en verbeterde stijfheid.

Toepassingen in gipsplaten:

  • Stalen frame gebouwen.
  • Houtskeletbouw.
  • Gipsplaten systemen.
  • Ontworpen voor gebruik in spouwmuren, maar kan ook effectief worden gebruikt bovenop plafonds, samen met de daklijn of in gemetselde holtes in muren.

Toepassingen als externe wikkel:

  • Isolaties van HVAC- en airconditioningsystemen: kanaalomslag is een thermische isolatiedeken die speciaal is ontworpen om rond airconditioningkanalen te wikkelen.
  • Externe wikkel rond metalen airconditioningkanalen: Rechthoekige en ronde verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen.

 

Leidingisolatie

Het gaat hierbij om leidingisolatie voor zowel warme als koude leidinngen. Deze isolatie is een voorgevormde, stijve, harsgebonden glaswolsectie van 1 meter lang. Een enkele longitudinale spleet zorgt ervoor dat het onderdeel kan openen om de pijp te omringen en deze na plaatsing dicht te klikken. Standaard afwerkingsopties zijn beschikbaar in canvas, effen en versterkte folie.

 

Industriële dakisolatie

Deze is gemaakt van hoogwaardig onbrandbaar flexibel materiaal. Glaswolisolatie met een inert bindmiddel maakt het product licht, veilig en veerkrachtig. Het is naar één kant gericht met een versterkte folie of wit gemetalliseerde folie. Het wordt op aanvraag aan beide zijden aangebracht. Mogelijk kan hierbij gebruik worden gemaakt van een PIR OSB plaat om ook vocht en condens optimaal buiten te kunnen houden.

 

Verlaagde plafonds

De plafondtegels zijn vervaardigd uit onbrandbare anorganische glaswol en gebonden met een inert thermohardend harsbindmiddel. Een decoratieve vinylbekleding is verkrijgbaar in koraal, voor een duurzame afwerking. Glaswol kan bij het isoleren van verlaagde plafonds niet alleen in huizen toegepast worden, maar ook in commerciële gebouwen zoals opnamestudio’s en bioscopen.

 

Geluidsisolatie 

De plafondtegels zijn vervaardigd uit onbrandbare anorganische glaswol en verlijmd met een inert thermohardend harsbindmiddel. De vloer is afgewerkt met een zwart vliesglasweefsel voor een gunstige geluidsabsorptie. Het wordt niet alleen gebruikt in commerciële gebouwen zoals bioscopen waar uitstekende geluidsisolatieprestaties vereist zijn, maar ook in andere gebieden waar optimale geluidsabsorptie nodig is. Toepassing als glaswolplaten, die op hun beurt transformeren in home theater-isolatie.

 

Hogere temperaturen

Het is gemaakt van onbrandbare glaswol, gebonden met een inerte thermohardende hars om een ​​hard en veerkrachtig product te vormen. Het is geurloos, inert en volledig compatibel met alle gangbare bouwmaterialen.

Glaswol als thermische en akoestische controle:

  • Een reeks glaswolmatten en dekens voor thermische en akoestische controle die worden gebruikt in commerciële gebouwen.
  • Industriële thermische isolatie voor toepassingen tot 450℃.
  • Behoud en controle van warmte in ketels, tanks, leidingen, ovens, enz.

 

Foto's

Deel dit artikel