Terugblik 112GroningenDag 11-06-2022, exact een jaar geleden (Video)

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Marijn Buijsse video

Groningen –  De 112GroningenDag 2022 was op 11 juni in de MartiniPlaza een groot succes geworden.

Toen zaterdagmorgen, een jaar terug om tien uur de deuren open gingen stonden er al rijen met wachtende mensen voor de deur. In de MartiniPlaza kon men zich vergapen aan diverse hulpverleningsinstanties en kon men met eigen ogen zien hoe het werk van de hulpdiensten eraan toe gaat bij een incident.

Op het buitenterrein werden meerdere demonstraties gehouden. Waaronder demonstraties van diverse blusmiddelen, het dron-eteam van de politie, een spectaculaire demonstratie van het USAR team én een multidisciplinaire samenwerking van alle hulpdiensten tijdens een demonstratie van een verkeersongeval.

Naast de demonstraties konden bezoekers ook informatie inwinnen op de veiligheidsmarkt waar maar liefst twintig partijen zich presenteerden. Ook was Politievlogger Jan-Willem, bekend van YouTube, aanwezig voor een meet & greet.

Eigenaar en organisator Martin Nuver van 112Groningen kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Ook de Burgemeester was laaiend enthousiast.

Martin Nuver; “Het was vandaag echt een fantastische dag. Naar schatting hebben we negen a tienduizend bezoekers gehad, dit bekend sowieso dat er meer opkomst is geweest dan de voorgaande edities. Natuurlijk speelde het weer ook een rol, we hadden echt prachtig weer waardoor er extra veel opkomst was. De diverse partijen en organisaties waren erg enthousiast over de dag. Velen wilde zich alweer aanmelden voor een volgende editie vermoedelijk in juni 2024. Echt super dat je dat krijgt te horen”. 9000 mensen kwamen.

Video impressie 2

Lees ook

 

Note 11-06-2023: Momenteel zijn we bezig om te kijken of een 4e editie in juni 2024 haalbaar is, wordt binnenkort vervolgd.

Foto's

Deel dit artikel

Video