112GroningenDag: Standhouders zeer tevreden over derde 112dag in Martiniplaza

Deel dit artikel
Foto's: Redactie 112Groningen & Michael Huising foto`s en Facebook

Groningen – De 112GroningenDag 2022 vandaag in MartiniPlaza is volgens eigenaar Martin Nuver een groot succes geworden.

Toen zaterdagmorgen om tien uur de deuren open gingen stonden er al rijen met wachtende mensen voor de deur. In de MartiniPlaza kon men zich vergapen aan diverse hulpverleningsinstanties en kon men met eigen ogen zien hoe het werk van de hulpdiensten eraan toe gaat bij een incident. Standhouders waren allemaal blij.

Op het buitenterrein werden meerdere demonstraties gehouden. Waaronder demonstraties van diverse blusmiddelen, het droneteam van de politie, een spectaculaire demonstratie van het USAR team én een multidisciplinaire samenwerking van alle hulpdiensten tijdens een demonstratie van een verkeersongeval.

Naast de demonstraties konden bezoekers ook informatie inwinnen op de veiligheidsmarkt waar maar liefst twintig partijen zich presenteerden. Ook was Politievlogger Jan-Willem, bekend van YouTube, aanwezig voor een meet & greet.

Naar schatting passeerden zo’n tienduizend bezoekers de toegangsdeuren. Eigenaar en organisator Martin Nuver van 112Groningen kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Ook Jan Beets, medeorganisator van de 112GroningenDag spreekt over een prachtige dag. Ook de Burgemeester was laaiend enthousiast.

Martin Nuver; “Het was vandaag echt een fantastische dag. Naar schatting hebben we negen a tienduizend bezoekers gehad, dit bekend sowieso dat er meer opkomst is geweest dan de voorgaande edities. Natuurlijk speelde het weer ook een rol, we hadden echt prachtig weer waardoor er extra veel opkomst was. De diverse partijen en organisaties waren erg enthousiast over de dag. Velen wilde zich alweer aanmelden voor een volgende editie vermoedelijk in 2024 zegt Nuver. Echt super dat je dat krijgt te horen” nu al weer zin in.

Zondag volgen meer foto`s en binnenkort nog een aftermovie. De opening.

 

Video impressie 2

Foto's

Deel dit artikel

Video