Verdachte fataal steekincident Damsport Groningen in Pieter Baan Centrum (Video)

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

GRONINGEN (ADP) – De 21-jarige Groninger die op 20 november in een woning aan de Damsport in de stad een 21-jarige plaatsgenoot doodstak, wordt op dit moment onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). De Stadjer stak het slachtoffer meermalen met een zwaard, waarop het kort daarop overleed aan de verwondingen. 

‘Ik wil mij graag omdraaien naar de familie, maar ik mag dat niet. Ik wil hen zeggen dat het mij ontzettend spijt. Ik zou willen dat dit niet was gebeurd’, zei de man vandaag tijdens de eerste openbare zitting tegen de rechter. Het onderzoek in de observatiekliniek loopt op het einde. Hij wordt nog onderzocht door een psychiater. Daarna is het wachten op de rapporten.

 

Gerept over een wraakactie

Het politieonderzoek is nagenoeg afgerond. ‘De vaart zit er goed in’, klonk de rechter goedkeurend. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 24 juni. Dan wordt ook duidelijk met welk motief de man de ander met een zwaard neerstak. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat vooralsnog uit van moord, omdat er mogelijk sprake is geweest van een wraakactie. De advocate van de verdachte bespreekt dit liever tijdens de zitting in juni.

 

Lees ook

Foto's

Deel dit artikel

Video