Vrouw(73) komt om het leven bij ernstig ongeval op N969 bij Blijham (update)

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Youtube

Op de Provincialeweg – Blijhamsterweg heeft woensdagavond een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. De hulpdiensten kregen rond de klok van zes uur de 112-melding binnen en troffen op de plaats van het ongeluk een grote ravage aan. Twee personenauto’s waren door een nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in botsing gekomen.

Voor de hulpverlening werden vier brandweerwagens, meerdere ambulances, politie en een traumahelikopter opgeroepen. Zeker één persoon werd door de brandweer uit het voertuig geknipt en uit zijn/ haar benarde positie bevrijdt.

Dode en zwaargewonde
Even na zeven uur vanavond meldt de politie dat er bij het verkeersongeval één persoon om het leven is gekomen. Hulpverleners hebben de automobilist nog gereanimeerd, maar alle hulp mocht niet meer baten. De persoon overleed ter plekke aan zijn/ haar verwondingen. De automobilist uit het andere voertuig werd met ernstige verwondingen met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

Onderzoek
De Forensische Opsporing Verkeer (voorheen VOA) kwam ter plekke om uitgebreid onderzoek te doen naar de exacte toedracht van het dodelijke verkeersongeval. De Provincialeweg – N969 blijft voorlopig afgesloten in verband met het politie-onderzoek. Beide zwaar beschadigde voertuigen worden later op de avond door een bergingsbedrijf weggesleept.

 

Update: Bij een zeer ernstige aanrijding op de Provincialeweg (N969) tussen Blijham en Bellingwolde, waar twee automobilisten bij betrokken waren, is woensdag aan het begin van de avond een 73-jarige vrouw uit Winschoten om het leven gekomen. Een 78-jarige vrouw uit Blijham raakte ernstig gewond.Dat meldt Rtvnoord donderdag.

 

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media