Man bekneld in cabine van verreiker (Video)

Deel dit artikel
Wim Zijlema 112Gr.
Stedum - Maandagavond even voor half zeven werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval met beknelling aan de Lellensterweg bij Stedum.

 Een man was met zijn verreiker op de kop in de sloot beland. Omwonenden hadden met een tractor en een verreiker de verreiker van het slachtoffer gezekerd zodat deze niet verder kon kantelen. De brandweer van Loppersum heeft na aankomst ook hun lier ingezet voor het stabiliseren van de verreiker.

 

Het slachtoffer was aanspreekbaar, maar kon niet op eigen krachten uit de cabine komen. Zijn toestand werd continu gemonitord. Een hulpverleningsvoertuig van de brandweer Groningen is uitgerust met een kraan. Deze heeft de verreiker omhoog getild waarna het slachtoffer het voertuig kon verlaten. Na een spannend half uur zette de man opgelucht voet aan wal.

 

De ambulancedienst en Mobiel Medisch Team hebben de man gecontroleerd, hij bleek ongedeerd en is door de ambulance bij huis afgezet. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De politie heeft het ongeval geregistreerd.

 

 

Foto's

Deel dit artikel