Daarmee is het project zeer succesvol te noemen. Sinds de start in mei 2012 van de gelijknamige 'Stichting Groningen HartVeilig' (GHV) heeft het project een explosieve groei doorgemaakt. 'De bereidheid onder provinciegenoten om slachtoffers met een acute hartstilstand binnen 6 minuten met succes te kunnen reanimeren is bijzonder groot te noemen', zegt Wout Peters, mede-initiatiefnemer en woordvoerder van GHV.
Dat komt enerzijds door het toenemende besef dat reanimeren binnen 6 minuten na intrede hartstilstand echt van levensbelang is en anderzijds door het groeiend aantal reanimaties die mede dankzij de inzet van de burgerhulpverleners zeer succesvol zijn verlopen. De samenwerking tussen GHV met de Meldkamer Noord Nederland (MKNN) en de AmbulanceZorg Groningen (AZG) mag daarbij niet onvermeld blijven. De burgerhulpverleners worden immers per SMS gealarmeerd door de MKNN, dat weer een onderdeel is van AZG. Het succes is bij de 23 gemeenten in de provincie Groningen ook niet onopgemerkt gebleven.
Bijna alle gemeenten verstrekken sinds dit jaar een subsidie van €0,12 per inwoner. Met dit bedrag is GHV in staat om alle burgerhulpverleners goed voor te bereiden op een 'echte' reanimatie bij hen in de buurt. Naast uitgebreide voorlichting krijgen de hulpverleners vier keer per jaar een realistische praktijktraining aangeboden waarbij ze hun kennis en kunde direct kunnen toepassen in een nagebootste reanimatiesetting. Ook ontvangt elke burgerhulpverlener daarbij een reanimatiehesje, zodat men daarna daadwerkelijk herkenbaar is als hulpverlener.
Om een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (R.O.N) te krijgen in de provincie Groningen zijn nog 1000 burgerhulpverleners extra nodig. Eind 2015 moet deze doelstelling gerealiseerd kunnen zijn.