Reportage: Waterpolitie in beeld tijdens Pinksteren

Deel dit artikel
Redactie 112Gr.
Delfzijl - Tijdens het pinksterfestival te Delfzijl hield de waterpolitie de oren en ogen open op de wateren in/ om Delfzijl.

Het moederschip de P44 met een standplaats te Delfzijl en een lengte van 26,40 meter en 6 meter breed, ging de wateren op. Voor onder andere controles en het begeleiden van de activiteiten met een voorbeeld de zeilwedstrijd die zich plaats vond op de Eems.  De daarbij behorende rib de P144 kan snel en makkelijk boten in nood bereiken. Zoals een pechgeval die zich voordeed tijdens de controle op de wateren.

 

De politie gaat zo vaak mogelijk het water op, om de veiligheid en noodsituaties snel onder controle te krijgen. De P44 staat in verbinding met de meldkamer in Driebergen, ook wel het genoemde: 'Alex' zei kunnen het moederschip aansturen voor noodsituaties.

 

De Rib kan binnen 12 seconden van het moederschip afgehaald worden. Ook is de Rib nog slechts 2 maand oud. De bemanning is vaak met 4 personen, allen in bezit van de juiste diploma's en certificaten om een boot te kunnen & mogen besturen. Aan boord heb je een stuurhut met daarin ruimtes om te werken, een verhoorkamertje, keuken, douche & toilet en natuurlijk een machinekamer. 

 

 

Meer foto's: Klik hier

 

 

112Groningen.nl bedankt de bemanning voor de gastvrijheid.  

 

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel