Eindejaarsoefening geslaagd van brandweer Winsum en Baflo (+ Video)

Deel dit artikel
-

Winsum – Maandagavond even na 19:00 uur werden brandweer Winsum en Baflo opgepiept voor een woningbrand na explosie. Ter plaatse gekomen bleek er een explosie plaats gevonden te hebben aan de Anjerstraat in Winsum. Deze explosie was ontstaan door vuurwerk. De kracht van de explosie was zo zwaar dat de auto naast het huis omver werd geblazen door de enorme druk. Dit alles is onstaan doordat de bewoner vuurwerk vanuit huis naar de auto bracht en hier is iets bij mis gegaan.
De man in de auto raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd, dit moest voorzichtig gebeuren want in de auto lag ook nog een doos consumenten vuurwerk.
De brandweer ging ook voorzichtig te werk bij de woning want ook daar stond nog een doos vuurwerk. Nadat het vuurwerk was veilig gesteld koden ze beginnen met het blussen van het vuur en het redden van de slachtoffers. Op Anjerstraat nummer 12 was het begonnen maar het was doorgeslagen naar nummer 10. Op nummer 14 zat een man vast in de wc die door de klap bij de buren niet meer open kon. Op de zolderverdieping lag een slachtoffer die ook vlot werd gered. Dit alles werd moeilijk gemaakt door de hevige rookontwikkeling in beide woningen. Dit alles betrof de eindejaars oefening van de brandweer korpsen Winsum en baflo. Aan deze oefening werd door 2 tankautospuiten en de hv deelgenomen. De oefening was zeer geslaagd.

Deel dit artikel