Forse schoorsteenbrand + ongeval in Onstwedde

Deel dit artikel
Redactie 112Gr.
Nieuwe Pekela - (Video) Eerste Kerstdag tegen half 5 kwam de melding binnen van een schoorsteenbrand aan de Rembrandlaan in Nieuwe Pekela.

De brandweer van Nieuwe Pekela en de hoogwerker van Veendam werden opgepiept en kwamen snel ter plaatse. Toen de brandweer ter plaatse was had er al veel rook ontwikkeling plaats gevonden in het huis dit werd weggehaald met de ventilator. Met de hoogwerker is de schoorsteen van boven nog op temparatuur gecontroleerd.

 

Omdat er een dekplaat op de schoorsteen zat werd die er afgehaald met een slijptol. Met een paar tikken van de hamer haalde ze de dekplaat eraf en begonnen ze de schoorsteen te vegen. Na een uur kon de brandweer terug naar de kazerne.

 

 

 

 112Flits:

 

Onstwedde – Een 32-jarige motorrijder uit Stadskanaal is dinsdagmiddag op de N365 tussen Onstwedde en Vlagtwedde gewond geraakt.

 

De man kwam vanuit Vlagtwedde en is in een flauwe bocht in de berm terecht gekomen. Vervolgens is hij met zijn motor onderuit gegaan en tegen een boom gebotst. Door de botsing is de bestuurder naar de berm aan de andere zijde van de weg geslingerd. Hij is met zwaar beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Nader onderzoek wees hij dat de man reed met een ingevorderd rijbewijs. Bovendien was het kenteken van de motor geschorst en was het voertuig niet verzekerd.

 

Foto's

Deel dit artikel