Schuurtje in Den andel volledig uitgebrand

Deel dit artikel
Wim Henstra 112gr en Trijnie Henstra
Den Andel - Om 22:24 uur werd brandweer Baflo opgepiept voor brand in een schuurtje aan de Oosterweg in Den Andel.

Ter plaatse gekomen bleek een schuurtje volledig in brand te staan. Dit schuurtje stond net buiten het dorp in een weiland. In het schuurtje bleek een flinke partij hooi of stro te liggen. Of er verder ook goederen in stonden is niet bekend. De brandweer is meteen begonnen met blussen en er werd een slang uitgerold naar de brandkraan in de buurt.

 

Deze bleek niet toegankelijk te zijn. Ook met een flinke moker was deze niet open te krijgen. Verder op in de straat was ook een brandkraan en deze werkte ook niet. Hier op werd brandweer Eemsmond 2 opgepiept voor assistentie. Aan de Sagittariusweg was gelukkig een werkende brandkraan maar omdat de afstand te groot was heeft Eemsmond 2 de druk opgevoerd vanaf de Sagittariusweg zodat er voldoende bluswater was aan de Oosterweg. Later kwam er een mini shovel van grondverzet Tuma uit Den Andel die de restanten uit elkaar heeft getrokken waarna de brandweer de resten kon na blussen. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.

 

Om 1:15 uur was alles weer ingepakt en konden beide brandweer korpsen terug naar de kazerne. De brandweer stelt het waterleidingbedrijf op de hoogte van de defecte brandkranen zodat deze weer spoedig worden hersteld.

Foto's

Deel dit artikel