Asbest vrijgekomen bij brand in kippenschuur Bourtange

Deel dit artikel
Dennie Gaasendam & 112Gr.
Bourtange - Bij een felle uitslaande brand in een kippenschuur aan de Wollingboerweg in Bourtange is vrijdagavond asbest vrijgekomen. De brandweer kreeg omstreeks 22.15 uur de melding van de brand.

Al snel werd duidelijk dat er geen kippen aanwezig waren. Op het dak van de schuur waren asbestplaten bevestigd. Asbestdeeltjes hebben zich verspreid over de openbare weg en op het terrein waar de schuur stond. De politie sloot daarom alle toegangswegen af voor het publiek. Naast de kippenschuur stond een loods. Door deze nat te houden kon worden voorkomen dat deze ook ten prooi viel aan de vlammen.

 

De brand werd bestreden door de korpsen van Vlagtwedde, Stadskanaal en Bellingwedde. De brandweer Rhede uit Duitsland kwam wel ter plaatse maar hun hulp bleek niet nodig. Rond 23.45 uur werd het sein ´brandmeester´ gegeven. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd. Niemand raakte bij de brand gewond. Wat de oorzaak is van de brand is onbekend.
Zaterdag word gekeken naar het verspreidingsgebied van de asbest. Dit word waarschijnlijk door een specialistisch  bedrijf opgeruimd.

 

Update: Een woordvoerder van de brandweer Groningen liet om 01:35 uur weten dat buurtbewoners geïnformeerd zijn ivm de vrijgekomen asbest.

 

Algemene informatie over asbest

 

 

Tv Noord

 

 112Nederland

 

Foto's

Deel dit artikel