112Flits: Wateroverlast in Groningen en Zuidhorn

Deel dit artikel
Martin Nuver/112Gr. & Jan Beets/www.radionof.nl
-

Groningen – Zaterdag was het de hele dag enorm slecht weer. Zaterdagavond kwam o.a een melding binnen van wateroverlast op de Prinsesseweg nabij de spoortunnel. Hier stond inderdaad veel water onder. De brandweer (sinds een week met een nieuw duikvoertuig 781) en de Hv kwamen ter plaatse en hebben de putten leeg geschept waar veel drek in zat. Daarna liep het water weer langzaam weg het riool in.

Zuidhorn – Zaterdag heeft de hele provincie te kampen gehad met zeer veel regenval. Dit leidde op enkele plaatsen tot overlast, zo ook in Zuidhorn. Daar was de brandweer op de Thomas Van De Dijkweg rond 1 uur zaterdagnacht nodig om te voorkomen dat het water de woningen zou binnen stromen. Achter de woningen zijn bouwwerkzaamheden in volle gang.

Door de stromende regen waren daar de rioolputten vol gelopen met zand, afkomstig van de bouwplaats en kon het water niet meer weg. Gevolg was dat alles blank kwam te staan en dreigde de huizen binnen vol te lopen. Dit wist de brandweer van Zuidhorn te voorkomen en samen met het riool reinigingsbedrijf RRS waren de putten snel gevonden en vrij van zand gemaakt. Nadat het waterpeil weer zakte kon de brandweer inpakken en weer richting kazerne.

Foto's

Deel dit artikel