Shell Uithuizen ontsnapt aan ramp na ongeval

Deel dit artikel
Roland Wagenaar
-

Uithuizen – Vrijdagmorgen omstreeks 09.30 vond er een aanrijding plaats tussen 2 personenauto’s bij het Shell tankstation in Uithuizen. Een auto uit de richting van Usquert wilde het terrein van het Shell station opdraaien en zag daarbij een tegemoetkomende grijze bestelauto van een koeriersbedrijf over het hoofd. Resultaat hiervan dat de twee auto’s elkaar raakten en daarbij werd de grijze bestelauto over de stoeprand gelanceerd en knalde hierna vol in het pompeiland van het Shell station. Gezien de schade die er ontstond staat vast dat de bestuurder harder gereden heeft dan de 50 kilometer per uur, die voor deze Provinciale weg geldt.
Wonderwel was er alleen blikschade. Wel was er een tankende klant die door het geweld verkeerd opzij sprong en last van zijn been had. Ook lekkage van brandstof vanuit het zwaar beschadigde pompeiland bleef uit.
Nadat de voertuigen waren weggesleept door Faber uit Baflo, was inmiddels in opdracht van Shell een deskundig team van Hamer Installatietechniek gearriveerd om de schade op te nemen. Na herstelwerkzaamheden aan het eiland kon men weer veilig tanken. Al moeten de klanten het nu doen met 1 tankpositie minder en kan er vooralsnog geen Vpowerdiesel meer getankt worden.

Foto's

Deel dit artikel