Brandweer wedstrijden in Ureterp, Veendam 3e

Deel dit artikel
Marc Stijger & Jordi Haverdings
Ureterp - Zaterdag 28 april 2012 werden de Tas-Hd brandweerwedstrijden gehouden in het Friese Ureterp.

Het scenario:
Bij een motorclub was een discotheek, daar  was brand ontstaan terwijl er op dat moment een feest gaande was. De korpsen kregen tijdens het aanrijden een beperkte info en door goed door te vragen kon men er achter komen dat tijdens het scenario de tijd 20:00 uur was. Hierdoor waren er dus vermoedelijk personen in het pand aanwezig en mogelijk ook slachtoffers. Verscheidenheid korpsen schaalde hierdoor op naar de coördinatie middel brand.
 
 
De korpsen werden nauwlettend in de gaten gehouden door de jury leden van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. Bij het ter plaatsen komen kon men rook uit het pand zien komen en waren een aantal feestende mensen nadrukkelijk aanwezig. Door tijdig op te treden konden de korpsen voorkomen dat een groep kennissen van de feestgangers ook naar binnen gingen.
Binnen in het pand bevonden zich naast de feestgangers een aantal slachtoffers die door de brandweerkorpsen gevonden moesten worden. Hierop moesten de slachtoffers door de brandweer uit de gevaren zone worden gehaald en worden overgedragen naar het aanwezige ambulance personeel.
Om 19:00 kwamen alle ploegen bij elkaar en was er een prijsuitreiking. De spanning was groot onder de ploegen en uiteindelijk kreeg het korps Wommels te horen dat zij 1e waren. Men kan terug kijken naar een geslaagde dag ondanks het slechte weer.
Uitslagen:
 
1e.BRW- Wommels
 
2e.BRW- Heerenveen
 
3e.BRW- Veendam
 
4e.BRW- Assen (2)
 
5e.BRW- Westereen
 
6e.BRW- Surhuisterveen
 
7e.BRW- Jubbega
 
8e.BRW- Zuidlaren
 
9e.BRW- Philips (bedrijfsbrandweer)
 
10e.BRW- Nieuwehorne
 
11e.BRW- Burgum

Foto's

Deel dit artikel
------------------------------------------------------------------------------------------