Winkeldief na achtervolging aangehouden

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - De politie heeft dinsdagmiddag de handen vol gehad aan een 65-jarige winkeldief uit Winsum. Een beveiligingsmedewerker van een bouwmarkt aan de Groningerweg had gezien dat de man een aantal kwasten had gestolen.

Bij de uitgang werd de winkeldief door de beveiliger aangesproken. De Winsummer rukte zich los en vluchtte de winkel uit. Hij stapte in zijn auto en reed met hoge snelheid de parkeerplaats af. Dit leverde gevaarlijke situaties voor het winkelend publiek op.

 

Gewaarschuwde agenten stelden op basis van kentekengegevens direct een onderzoek in de omgeving in. Agenten troffen de auto en bestuurder in de omgeving aan. Toen hij de agenten zag ging hij er opnieuw vandoor en negeerde de stoptekens van de politie. Na een achtervolging met meerdere politieauto’s kon de verdachte uiteindelijk op de Tinallingerweg in Winsum worden klemgereden. De Winsummer verzette zich bij zijn aanhouding. Met gepast geweld konden agenten de verdachte in de boeien slaan. Hij moest mee naar het politiebureau en werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoutstraat. De winkeldief zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in en zal proces-verbaal opmaken.

Foto's

Deel dit artikel