Vrachtwagen geschaard door dikke laag modder

Deel dit artikel
Oude Pekela - Een vrachtwagenchauffeur uit Estland kreeg dinsdagochtend de schrik van zijn leven toen zijn truck met aanhanger schaarde. Het ongeval gebeurde op de N367, de weg van Blijham naar Oude Pekela.

Oorzaak was een dikke laag modder wat op de weg lag. Een boer die `s nachts bezig was geweest op het land had een dikke laag modder achtergelaten op het wegdek. De boer is gedurende de hele nacht bezig geweest om het wegdek schoon te krijgen. Tot overmaat van ramp begon het ook nog hard te regenen waarna de weg veranderde in een modderbad.

 

De vrachtwagenchauffeur verloor s`ochtends vroeg de macht over het stuur waarna de combinatie schaarde.  Een aantal bomen werd geveld door de trailer die net niet in de sloot belandde.

De truck met trailer kwam muurvast te zitten. Bergingsbedrijf Poort uit Hoogkerk kwam ter plaatse om het gevaarte weer op de weg te krijgen. Vanwege de bergingswerkzaamheden en het schoonmaken van het wegdek is de N367 in beide richtingen een groot deel van de ochtend gestremd geweest.

 

Rtvnoord

Deel dit artikel