Meerdere hennepkwekerijen opgerold

Deel dit artikel
Schiedam - Team Toezicht & Handhaving (de Lichtblauwe Brigade) van de gemeente Schiedam heeft samen met de politie vorige week zes hennepkwekerijen ontmanteld.

De kwekerijen waren op de Burgemeester Gijsenlaan, Van Heuven Goedhartstraat, Edisonstraat, van Musschenbroekstraat, de prof. Kamerlingh Onneslaan en de Geervlietsestraat. Deze kwekerijen kwamen aan het licht door meldingen en onderzoek. Zaterdag 8 oktober werd in de woning aan de Burgemeester Gijsenlaan 22,3 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. Maandag 10 oktober werden in de woningen aan de Van Heuven Goedhartstraat 284 hennepplanten gevonden, in de woning aan de Edisonstraat werden 108 hennepplanten ontdekt en in de woning aan de van Musschenbroekstraat werden 128 moederplanten en 555 stekken aangetroffen. Dinsdag 11 oktober werd in de woning aan de Kamerlingh Onneslaan 784 hennepplanten aangetroffen en in een garage aan de Geervlietsestraat 166 hennepplanten.

Er is vooralsnog een persoon aangehouden. Op alle adressen was sprake van onder andere brandgevaar, stankoverlast en mogelijk legionellabacterien. Tevens bleek op 5 adressen dat er sprake was van het illegaal aftappen van stroom.

De planten en de benodigde apparatuur zijn in opdracht van de gemeente Schiedam bij een afvalverwerkingsbedrijf vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de kwekerijen.

Deel dit artikel