Politie is klaar voor donkere dagen

Deel dit artikel
Groningen - De laatste jaren is er in de stad Groningen een toename zichtbaar geweest van het aantal straatroven en overvallen.

Om de straatroven en overvallen een halt toe te roepen is door Regiopolitie Groningen vorig jaar een speciaal overvallenteam opgezet.

Door het optreden van dit team en door preventie van andere partners naar ondermeer ondernemers, is een afname gerealiseerd van dit soort ernstige incidenten. Ook is een hoger oplossingspercentage gerealiseerd. Nu de zomerperiode zo goed als afgelopen is, gaat het team -dat formeel een Staf Grootschalig Bijzonder Optreden wordt genoemd (SGBO)- ten opzichte van de zomer weer op volle sterkte aan de slag. Tot deze opschaling van het SGBO is vandaag in de lokale driehoek besloten.

De politie is daarmee klaar voor de donkere dagen. De politie vraagt ondernemers en inwoners op alert te zijn en altijd contact op te nemen bij verdachte situaties. De politie is voor dreigende en heterdaadsituaties bereikbaar op het telefoonnummer 1-1-2. Voor minder acute zaken is de politie bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel dit artikel