Explosie in Emmen, gevel weggeblazen (Video)

Deel dit artikel
Emmen - Zondagmorgen rond kwart over vijf is er een explosie geweest in een flat aan de Tammingecamp in woonwijk Angelslo in Emmen.

Hierbij is een gedeelte van de voorgevel weggeblazen en zijn twee bergingen beschadigd. Bij de explosie raakte niemand gewond. De politie doet nader onderzoeknaar de oorzaak van de explosie. De flat aan de Tammingecamp is eigendom van woningcorporatie Lefier. Medewerkers van Lefier zijn vanmorgen rond tien uur begonnen om de bergingen te stutten met stalen stempels. De gemeente Emmen doet op dit moment onderzoek naar de bouwkundige staat van de flat om vast te kunnen stellen of de vier woningen nog bewoonbaar zijn.

In totaal vier woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Twee gezinnen zijn ondergebracht bij vrienden, één gezin maakt gebruik van een camper en één gezin is in een hotel opgevangen. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Over de oorzaak van de explosie is op dit moment nog niet bekend. Op zondag 30 juli, dus twee weken geleden vond er een zware explosie plaats in een woning aan de Torenvalk in de Emmer woonwijk de Rietlanden. De 25-jarige bewoner van de woning was op dat moment in zijn woonkamer bezig met het maken van een vuurwerkbom. Door die ontploffing raakten zes woningen aan de Torenvalk onbewoonbaar.


Deel dit artikel