Scheepsbrand blijkt zinkend schip te zijn (Video)

Deel dit artikel
Eenrum - Aan het begin van de middag om 12:18 uur werd brandweer Wehe den Hoorn opgepiept voor een scheepsbrand aan de Vennen in Eenrum.

Ter plaatse bleek er niets aan de hand maar het bleek bij het Eenrumerbos te zijn in het kanaal langs de Eenrumerweg. Daar bleek geen brand te zijn maar een schip dat zinkende was.

Er bleek een flink gat te zijn ontstaan in de bodem. Met een pomp werd het water weg gepompt maar omdat het een flink gat was moest er assistentie komen van de HV uit Winsum. Met twee pompen werd het schip leeggepompt. Intussen werd er een noodoplossing gemaakt om het lek tijdelijk te dichten.

Dit werd gedaan met behulp van een ram. Deze werd geplaatst in het schip tussen de bodem en het dak. Onder deze ram werd een kunststof plaat gelegd over de lek waardoor er geen water meer in het schip stroomde.

De eigenaar heeft hierna geprobeerd de motor van de boot te starten en deze sloeg meteen aan. Het is de bedoeling het schip naar een andere plaats te varen waar men het lek definitief kan repareren. Voordat de schipper weg kon was het is wachten op het waterschap die moest toestemming geven om verder te varen. Dit in verband met eventuele lekkages van olie. Dit was niet het geval dus kon het schip op eigen kracht naar een andere ligplaats.

Hoe het lek is ontstaan is niet bekend. Tegen 14:00 uur konden beide korpsen weer huiswaarts.

Deel dit artikel