Duikoefening in Bedum geslaagd

Deel dit artikel
Bedum - Woensdagavond 7 juli werd de Bedumer brandweer opgepiept voor een oefening duikassistentie aan het Boterdiep wz te Bedum.

De brandweer rukte daarop uit met de Ts 530 en de Pm 570, wat was er gebeurt, 2 personen waren te water geraakt in het Boterdiep nabij de ijsbaan, ze waren aan het varen met een roeibootje en waren omgeslagen.

De brandweer van Bedum werd gewaarschuwd en bij een ongeval te water komen ook altijd de collega's van de brandweer uit Groningen duik-assistentie verlenen, en ook de HV1 van Groningen met boot rukt mee uit. Voor een plaatselijke brandweer is assistentie voor de duikers heel belangrijk, de plaatselijke bekendheid en alle randgebeuren om een duikongeval wordt door de plaatselijke brandweer uitgevoerd om de duikers en het HV1 personeel te assisteren.

Voor de Bedumer brandweer was dit ook weer een leerzame avond, de duikers komen ieder jaar voor een assitentie-oefening naar Bedum. De Bedumer brandweer bedankt de brandweer Groningen dan ook voor de leerzame oefening.

Deel dit artikel