Groot feest in heel Nederland na behalen finaleplek en rellen

Deel dit artikel
Nederland - In Nederland zijn overal grote feesten uitgebroken na de winst op Uruguay in de halve finale van het WK voetbal (3-2). In Rotterdam sprongen honderden mensen in de Hofpleinfontein.

De politie stond massaal standby rondom het plein, maar hoefde vooralsnog niet in actie te komen.

Er hangt een gezellige sfeer in de stad. In andere delen van het land gaat het niet overal zo goed. In De Haag werd het Jonckbloetplein al na korte tijd door de ME ontruimd, nadat mensen met voorwerpen en vuurwerk gooiden naar de paarden van de politie. In Drachten is het Oranje-feest woensdagavond flink uit de hand gelopen. Het Nederlands elftal had nog maar net met 3-2 gewonnen van Uruguay en de
feestvreugde escaleerde. Het gooien van bier in de lucht werd omgezet in het
gooien van glazen (en stenen) naar de politie.  De politie besloot om in te grijpen omdat de menigte de kruising van de Torenstraat met de Kaden volledig in beslag had genomen.

Vanuit dronken blijdschap werd op de daken van de auto's geslagen die langs reden. De voertuigen werden daarbij ook heen en weer geschud en de politieagenten besloten daarop om in te grijpen.  Om het kruispunt vrij te krijgen, werd besloten om charges uit te voeren. De politie-inzet werd door de feestgangers niet gewaardeerd.

Agenten op de fiets werden op een zeker moment zelfs in het nauw gedreven door tientallen stappers. Dit liep voor de agenten met een sisser af. Rond middernacht keerde de rust weer terug in het centrum van Drachten. Of de politie ook mensen heeft aangehouden, is vooralsnog onduidelijk. 

 

Ook in Groningen ging het los op de Grote Markt. (zondagavond zijn wij ook in de stad aanwezig)

Sappemeer – In Sappemeer zijn dinsdagavond na de overwinning van het Nederlandselftal meer dan honderd jongeren de straat op gegaan om de overwinning te vieren. Dit liep voor een aantal automobilisten niet helemaal goed af, Doordat de jongeren massaal op de weg stonden om het verkeer op te houden besloot een automobilist achteruit te rijden om te gaan keren met een botsing tot gevolg. Een andere automobilist verloor zijn spiegel nadat hij door de 'afzetting' van de jongeren reed. De politie hield de feestende mensen op een afstand in de gaten, maar hoefde voor zover bekend niet in te grijpen.

 

Telegraaf

 Omr Fr

Zie video Tv Noord

 

en video hier(laden duurt even)

Deel dit artikel