Gewestelijke Brandweerwedstrijden te Zuidlaren 13 juni 2009

Deel dit artikel
Zuidlaren - Vandaag zaterdag 13 juni vinden de gewestelijk 112 wedstrijden plaats in Zuidlaren. In de gewestelijke wedstrijden strijden korpsen die al eerder in dit seizoen een eerste, tweede of een derde plaats gehaald hebben.

Voor deze ronde van de gewestelijke wedstrijden in Zuidlaren hebben zich 8 ploegen gekwalificeerd.

De eerste twee, nemen deel aan de 2e ronde van de gewestelijke toetsen op 27 juni in Heusden. (Brabant Noord) De nummer 3, neemt deel aan de 2e ronde van de gewestelijke toetsen op 27 juni in Woudenberg (Utrecht). 112 wedstrijden wil zeggen dat vooraf niet bekend is met wat voor incident men te maken krijgt, eigenlijk dus net als in de praktijk.

Het kan een ongeval met een gevaarlijke stof zijn maar ook een brand of een ongeval waarbij slachtoffers bekneld zitten of een combinatie hiervan. De wedstrijdlocatie is in principe geheim om te voorkomen, dat deelnemende brandweereenheden informatie kunnen opvragen over de directe omgeving. De directe omgeving kan namelijk van invloed zijn op het verloop van de wedstrijd. Brandweer Zuidlaren heeft overigens de traditie de wedstrijdlocatie min of meer in het centrum van het dorp te kiezen. De vorige keer zijn de brandweer wedstrijden immers in het voormalig postkantoor gehouden, welke gelegen is aan de centrale Brink in het dorp. Indien u voornemens bent de wedstrijden te gaan aanschouwen dat kunt u zich het beste vervoegen bij de brandweerkazerne aan de havenstraat: Havenstraat 6a te Zuidlaren tel: 0592 266689 Volg de aanwijsbordjes Hier worden ook de deelnemende ploegen ontvangen. Bij de brandweerkazerne kunt u informatie krijgen over de wedstrijdlocatie. De volgende ploegen nemen deel aan de wedstrijden: 08:30 Brandweer Vries 09:30 Brandweer Veenhuizen 09:50 Brandweer Diever 11:10 Brandweer Lemmer 13:00 Brandweer Zeist 13:50 Brandweer Langbroek 14:40 Brandweer Maarsenveen-Tienhoven 14:30 Brandweer Meerkerk

Deel dit artikel