Jongerengroepen plegen meerdere vernielingen in Ten Boer

Deel dit artikel
112Groningen.nl & RTVNoord
Ten boer - Jongerengroepen hebben op verschillende plekken in Ten Boer kerstversieringen vernield of gestolen, of andere vernielingen gepleegd. Dat meldt RTVNoord op haar website.

Meerdere inwoners van Ten Boer maken de laatste dagen melding van sporen die vandalen hebben nagelaten. 
Zo meldt Dorpshuis Ten Boer op hun facebookpagina dat het dak van de overkapping kapot is, vermoedelijk doordat iemand er doorheen gezakt is. Ook zijn er andere spullen vernield en hebben de vandalen er volgens de beheerders 'een chaos van gemaakt'. 'Op de camera zie je dan een groepje kinderen (8 stuks) rond de 12 jaar die de boel opzettelijk vernielen', zo staat op de pagina te lezen. 
Beheerder Johan Bulthuis is teleurgesteld over de vernielingen, maar geeft wel aan dat hij geen aangifte gaat doen. Hij wil verder geen toelichting geven aan RTV Noord.
Kerstverlichting vernield en gestolen
De vandalen zijn ook langs geweest op andere adressen in Ten Boer. Zo meldt iemand dat er kerstversiering uit een tuin is gestolen, terwijl bij een andere inwoner kerstverlichting vernield is. 
De gedupeerden vragen de daders de weggenomen spullen terug te brengen of zich te melden. Zo niet, dan worden videobeelden overgedragen aan de politie, zo dreigt één Ten Boerster op Facebook.
Wilt u dit artikel verder lezen? Klik dan HIER om het volledige nieuwsartikel te kunnen lezen.

Foto's

Deel dit artikel