Tot zes jaar cel voor ontvoeren en afpersen student in Groningen

Deel dit artikel
Bron Rtvnoord.nl & Archief foto's - 112Groningen.nl
Groningen - Een 37-jarige man uit Schiedam moet voor het ontvoeren en afpersen van een 24-jarige internationale student in Groningen een celstraf van zes jaar uitzitten. Dat schrijft rtvnoord.nl

Hij kreeg hulp van twee mannen van 22 en 24 jaar uit Groningen en Hoogezand. Die verdwijnen voor vijf jaar achter de tralies.
Het Openbaar Ministerie eiste in november celstraffen van acht en negen jaar. De officier van justitie ging daarbij uit van poging tot doodslag. Dit vond de rechter een stap te ver, die ging uit van ontvoering. De rechtbank heeft daarbij sterk gekeken naar de straffen die eerder al eens voor ontvoeringszaken zijn opgelegd.

In een tapijt

De student die in Groningen een kunstopleiding volgde, werd in januari onder bedreiging van een mes in een auto geduwd. Hij werd daarbij mishandeld en gaf onder druk zijn pinpas met pincode af. Met de pas werd later 1000 euro van zijn rekening gehaald. Het slachtoffer werd vervolgens in een garagebox in een tapijt gewikkeld en op een slaapbank in een woning aan de Kometenstraat in de stad Groningen vastgebonden.

Lees meer op: rtvnoord.nl

Zie ook: archief

Foto's

Deel dit artikel