Dag update Corona & 30 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Deel dit artikel
RIVM & Oogtv
Landelijk - In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 30 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente staat nu sinds de uitbraak van het virus op 3.722. Vrijdag lag dit aantal op 3.692. Dit betekent een toename van 0,8 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In de provincie werden er 84 nieuwe besmettingen gevonden waarbij dus het merendeel in de gemeente Groningen werd aangetroffen. In de gemeente Stadskanaal gaat het om 13 nieuwe besmettingen, Het Hogeland en Westerkwartier 10, Westerwolde 8, Midden-Groningen en Veendam 3, Delfzijl, Oldambt en Pekela 2 en Loppersum 1.

 

Voorts wordt er één sterfgeval gemeld. Een inwoner van de gemeente Oldambt kwam te overlijden aan de gevolgen van een corona-infectie. Een inwoner van Het Hogeland en een inwoner van het Westerkwartier moesten opgenomen worden in het ziekenhuis.

 

Landelijk

 

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 6.671 personen positief getest. Er werden 248 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarmee het totale aantal ziekenhuisopnames op 2.384 komt waarvan er 602 op de Intensive Care liggen. Bij het RIVM werden 73 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Foto's

Deel dit artikel