Grote brand gymzaal Mellensteeg Haren (2x Video)

Deel dit artikel
Jeroenzant.com drone ingezonden beeld en foto & Joey Lameris & Robin Feunekes & Michael Huising & Redactie M. Nuver 112Groningen.nl
Haren - Aan de Mellensteeg in Haren is zaterdagmorgen om 11:50 uur brand uitgebroken in een gymzaal, de melding kwam eerst binnen als een buitenbrand, kort erna werd er aangegeven dat het om een gebouw zou gaan. De brand was aan de achterzijde overgeslagen.

Vermoedelijk gaat het om brandstichting. De politie doet onderzoek, de brandweer van Haren blust de brand samen met Zuidlaren den de stad en de hoogwerker van de stad werd ook opgeroepen ter assistentie.

 

Rond 12:20 uur werd er opgeschaald naar grote brand. Ook kwam er een waterwagen van Drenthe ter plaatse om voor genoeg bluswater te zorgen.

 

Rtvnoord

 

HarendeKrant

 

 

Update 12:40 uur: De brandweer was even gestopt met blussen, ze wachten totdat er een gat in het dak(13:00 uur) is gebrand, om vervolgens met het kanon van de hoogwerker vanaf bovenaf te blussen.

 

Update 13:00 uur:

 

Gymzaal De Meet

 

Gymzaal De Meet bevindt zich naast openbare basisschool De Wissel. De Meet is in eigendom van de gemeente Groningen. Het gebouw werd gebouwd in 1972.

 

 

1e video: 112Groningen

 

2e video Jeroenzant.com drone ingezonden videomet  drone.

 

 

Foto's

Deel dit artikel