Zeer geslaagde Bajesdag in Veenhuizen (Video)

Deel dit artikel
Niels Holterman & Liam Lameris & Martin Nuver & M. Kraan - 112 Groningen

Veenhuizen – Zaterdag was de Bajesdag Veenhuizen, een dag vol met demonstraties en meer. Zo’n 3300 bezoekers konden ervaren wat er gebeurde als je de wet overtrad; van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna…

De bezoekers konden de gevangenis-ME bekogelen, besnuffelen door een drugshond, woonde een echte rechtszaak bij of nam een kijkje in een cellenbus of een echte gevangenis. Ook de Brandweer Veenhuizen was erbij en het Politie Orkest Noord-Nederland trad op! Exclusief voor de Bajesdag opende het Arbeidscomplex van gevangenis Esserheem de deuren, zodat de bezoekers konden zien wat gedetineerden allemaal maken in de gevangenis. De politie Noordenveld was ook aanwezig met motoren en auto samen met mobiel media lab.

NIEUW: dit jaar is het horecaplein, een samenwerking met horecaondernemers uit Veenhuizen, zoals Kaaslust, Maallust, Koffielust, de Tuinen van Weldadigheid, de Lammerts Hoeve Veenhuizen, Piepers en Paupers en natuurlijk ons eigen museumrestaurant.

Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag in samenwerking met o.a. PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Rechtbank Noord-Nederland, Parket Noord-Nederland, het Politie Orkest Noord-Nederland en de Brandweer Veenhuizen.

 

Video

Foto's

Deel dit artikel

Video