Komst nieuwe Paddepoelsterbrug onzeker: “Rijk zal met extra miljoenen over de brug moeten komen”

Deel dit artikel
Oogtv (bron)

Groningen – Ondanks dat er in de gemeenteraad een duidelijke voorkeur is waar de nieuwe Paddepoelsterbrug gebouwd moet gaan worden, blijft de komst van de brug onzeker. Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer verwacht dat er voor de brug zo’n acht miljoen euro extra nodig is, omdat eerdere bedragen niet geïndexeerd zijn.

In de gemeenteraad werd woensdag gesproken over de voorkeurslocatie waar de brug gebouwd moet gaan worden. Maar voor alle fracties was het aanleiding om terug te blikken op de afgelopen jaren. Hans de Waard van de SP: “De verwachting is dat een nieuwe brug in 2027 in gebruik kan worden genomen. Dat is bijna tien jaar na de aanvaring. Dat het zo lang duurt, is voor mijn fractie onacceptabel.”

De Waard laat ook een standpunt horen dat door vrijwel alle partijen gedeeld wordt: dat een lage brug, op maaiveld-niveau, de voorkeur had, maar dat het Rijk en Rijkswaterstaat deze optie onmogelijk hebben gemaakt. De Waard: “Ik wil dan ook mijn grote teleurstelling uitspreken in de Rijksoverheid en Rijkswaterstaat.”

Lees meer op www.oogtv.nl

Foto's

Deel dit artikel