Veel rookontwikkeling bij brand portiekflat De Hoogte

Deel dit artikel
Bron; Oogtv

In een portiekflat aan de Asingastraat in de wijk De Hoogte heeft zaterdagavond brand gewoed. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Dat meldt Oogtv.

De melding van de brand kwam rond 20.30 uur binnen waarop twee tankautospuiten en een hoogwerker naar de locatie werden gestuurd. “De brand werd ontdekt door omwonenden”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. “Zij hebben de hulpdiensten en gebeld en vervolgens ook het besluit genomen om op straat te gaan staan. Daarbij hebben ze ook verschillende andere bewoners gewaarschuwd. Toen wij arriveerden hebben wij door middel van een binnenaanval het vuur onder controle kunnen brengen.”

Volgens Noordhoff betrof het een wasdroger. “Deze is door nog onbekende redenen in de brand gevlogen. De bewoner was zelf op dat moment niet thuis. Ondanks dat we het sein ‘brand meester’ snel konden geven, heeft de woning wel rook- en roetschade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner te ondersteunen bij het afhandelen van deze schade.” De straat was vanwege de brand enige tijd afgesloten.

Foto's

Deel dit artikel