Goldband wint Popprijs 2022 (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron) & foto Rene

Groningen – De Haagse popgroep Goldband heeft zaterdagavond de Popprijs 2022 gewonnen. De prijs werd uitgereikt op muziekfestival Noorderslag.

De jury kent de Popprijs aan Goldband toe omdat de band een eigen belichaming en koers voer tijdens de coronacrisis. De jury: “2022 was een jaar met twee gezichten. Enerzijds zijn we trots op het aantal jonge en vrouwelijke artiesten dat zich laat zien. Maar 2022 was ook een wederopstanding van de livemuziek. Artiesten konden weer de podia op en de clubs in. Het was een jaar vol knaldrang.” Goldband was het afgelopen jaar op zo ongeveer elk festival te vinden. Met hun muziek spreken ze volgens de jury ook een grote groep uiteenlopende mensen aan. Zegt Oogtv.nl.

Prijs
Met de prijs wint Goldband een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay. De Popprijs wordt sinds 1986 jaarlijks uitgereikt aan een band of artiest die het afgelopen jaar, volgens de jury, de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek heeft geleverd. Vorig jaar won DI-RECT de prijs.

Goldband
Goldband werd in 2019 opgericht en bestaat uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen. Daarnaast speelt hun producer Wieger Hoogendorp een belangrijke rol. In de zomer van 2020 werd de band uitgeroepen tot 3FM Talent. Afgelopen jaar vielen ze op met hun optreden op festival Lowlands, wat omschreven werd als één van de beste optredens op het festival. ‘Noodgeval’ en ‘Stiekem’ groeiden uit tot hits en kregen een plekje in de Nederlandse Top 40. Afgelopen dagen kwam de band in het nieuws vanwege mogelijk openlijk cocaïnegebruik tijdens een concert op het podium. Een filmpje hiervan werd massaal gedeeld op sociale media.

 

Volg ons ook op Facebook en Twitter

Foto's

Deel dit artikel

Video