NL-Alert ingezet bij zeer grote loodsbrand in Hoogezand (Video)

Deel dit artikel
Patrick Wind 112Groningen.nl & Gijs Bouman 112Groningen.nl & Michael Huising 112Groningen.nl

Hoogezand – De brandweer van Hoogezand werd dinsdagavond om 17:45 uur opgeroepen voor een brand in een loods aan de Meint Veningastraat in Hoogezand.

Al snel werd duidelijk dat de brand uitslaand was waarop de brandweer opschaalde naar middelbrand. Een tweede tankautospuit en een hoogwerker kwamen ter plaatse. De brand pakte snel om zich heen waarop er weinig houden meer aan was. De brandweer schaalde vrij snel op naar zeer grote brand.

Een groot watertransport en meerdere verkenningseenheden kwamen ter plaatse. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brand word zo snel groter dat ook de huizen en het appartementencomplex in groot gevaar zijn.

Later op de avond werd er ook een NL-Alert uitgegeven in Hoogezand vanwege rookontwikkeling. De NL-Alert werd omstreeks 21:20 uur ingetrokken. De brandweer heeft de brand onder controle en het sein brandmeester is gegeven aldus de brandweer. Het nablussen zal nog enige uren in beslag gaan nemen. Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving van de brand meerdere metingen gedaan, hierbij is ook asbest aangetroffen. Door de brand hebben meerdere omliggende woningen schade opgelopen. Hierdoor kunnen meerdere bewoners vandaag niet meer hun huis in. Voor hun word een passende oplossing gezocht door de gemeente Midden Groningen. Later op de avond werd  de Nl-Alert weer ingetrokken.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media