’34 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 63 in provincie’

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Tekstbron OOGTV.nl

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 34 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 29 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen steeg met vier infecties ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de provincie werden dertien besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De gemeente Westerwolde kende de meeste besmettingen in de Ommelanden, met zes nieuwe infecties.

Een inwoner van de gemeente Groningen is tussen woensdag- en donderdagmiddag opgenomen in een ziekenhuis vanwege een coronabesmettingen. Er werden geen nieuwe overlijdens gemeld uit de provincie. Woensdag maakte het RIVM geen melding van nieuwe sterfgevallen of ziekenhuisopnames.

Landelijk vonden de GGD’en 2.524 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 281 minder dan donderdag. 68 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan veertien op een IC. Zes mensen overleden aan COVID-19, één minder dan woensdag werden gemeld.

Deel dit artikel