112GroningenDag: Van der Heide en Onweer 3.0

Deel dit artikel
redactie
Groningen - Van openluchtevenement tot werkzaamheden in de buitenlucht; van windmolen tot energiecentrale. Bliksemgevaar vormt een risico voor mens en installatie.

Maar wat doet u als er onweer dreigt? Stoppen, ontruimen of doorgaan? Van der Heide ontwikkelde een systeem waarmee u evenementen, installaties en locaties efficiënt beveiligt tegen bliksem.

 

Realtime data over onweer

Van der Heide beschikt samen met Siemens over een netwerk van sensoren die onweer detecteren in de Benelux. Dit resulteert in zeer nauwkeurige realtime data over onweer: waar bevindt het zich, hoe ontwikkelt het zich? Wat is de exacte tijd, plaats, kracht van een inslag en om welk type bliksem gaat het? De gegevens zijn via een livestream te volgen.

 

Alarmeren bij bliksemgevaar

Het detectienetwerk is in staat om locaties te bewaken en alarmeringen af te geven: van evenemententerrein tot windmolenpark. Rondom elke locatie leggen we minimaal twee zones aan: een waarschuwings- en een alarmzone. Zodra onweer een zone in- of uitgaat, geeft het systeem automatisch een bericht per sms of mail. Dit stelt u in staat om tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen of om noodplannen- en scenario’s (wel of niet) in werking te stellen.

 

Meer informatie over Onweer 3.0?

Van der Heide Bliksembeveiliging is aanwezig tijdens de 112GroningenDag op 28 mei 2016 in Martini Plaza Groningen. U komt toch ook?

 

Van der Heide en veiligheid

Van der Heide is een technische dienstverlener die risico’s aan elektrotechnische infrastructuren, gebouwen, (water)bouwkundige constructies en transportleidingen voorkomt en/of beperkt. Werken aan veiligheid; van der Heide doet het elke dag. Alle collega’s leveren vanuit hun eigen expertise een waardevolle bijdrage.

 

Het begrip veiligheid is voor ons bijna een vanzelfsprekendheid. Helaas is dat voor veel mensen anders. Ruim 1 miljard mensen leven onder slechte omstandigheden. Dat raakt ons. We vinden dat iedereen recht heeft op een gevoel van veiligheid. Maar hoe maak je het verschil? Omzetstijging en winst zijn volgens ons niet de enige pijlers onder een gezonde bedrijfsvoering. Daarom delen wij onze ambitie met Habitat: een veilige wereld creëren. Bouwt u mee?

 

112Groningen.nl bestaat 12,5 jaar! Dit feit wordt gevierd met de 112GroningenDag op zaterdag 28 mei 2016 van 10.00 tot 20.00 uur in MartiniPlaza in Groningen. Deze dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. Op het hoofdpodium zijn er doorlopend muzikale live optredens. U bent van harte welkom!! De hoofdsponsor van dit evenement is Bestrating.nl, leverancier voor al uw soorten bestrating!

 

 

  • Wanneer: 28 mei 2016 van 10.00 tot 17:30 uur
  • Live muziek gaat door tot ongeveer 20:00 uur.
  • Waar: MartiniPlaza Groningen en het buitenterrein.
  • Leonard Springerlaan 2 Groningen
  • Entree: € 2.50 p.p. (Kinderen tot 12 jaar gratis)

 

Foto's

Deel dit artikel