Drenthe Flits: Man en hond gewond bij aanrijding op N34 (+ Video)

Deel dit artikel
-

Gieten – Een man en een hond zijn op de kruising rw 34 met de Asserstraat in het Drentse Gieten gewond geraakt bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbusje.
De bestuurster van een personenauto reed met haar auto vanuit Gieten in de richting Rolde en wilde de N34 oversteken.
Vanaf de rotonde Gieten reed een bestuurder van een bestelbus op de N34 richting Emmen.
Op het kruisvlak, bewaakt door verkeerslichten, botsten beide auto’s op elkaar.
De personenauto kwam tegen een als stootblok dienende zandzak tot stilstand en de bestelbus kwam op de rechterzijde terecht. De bestuurder is door de voorruit naar buiten gekropen. De aanwezige brandweer kon zich beperken tot het regelen van het verkeer en het opruimen van de brokstukken.
Het verkeer werd op de rotonde en voor Gieten omgeleid, de lijndienstbussen Assen – Gieten konden stapvoets de plaats van het ongeval passeren.
Vermoedt wordt dat een van beide bestuurders door het rode licht is gereden.
De bestuurster van de personenauto kon na onderzocht te zijn in de ambulance naar de brandweerauto, waar de bij haar in de auto zittende hond, licht gewond naar toe was gebracht.
De hond is met de bazin door de dieren ambulance opgehaald.
De bestuurder van de bestelbus is met onder andere schouder-, en arm klachten voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.
De VOA heeft de zaak onderzocht waarna berger Hamstra beide voertuigen kon bergen. Op dit punt waar aan de weg wordt gereconstrueert gebeuren vaker ongevallen.

Deel dit artikel