Brandweervaardigheidstoetsen zaterdag 24 mei in Groningen

Deel dit artikel
Brandweergroningen.nl
Groningen - Op zaterdag 24 mei(vandaag) worden er door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) en brandweer Groningen brandweervaardigheidstoetsen georganiseerd.

Tijdens deze toetsen zullen verschillende brandweerkorpsen uit onze regio en korpsen uit andere delen van het land het tegen elkaar opnemen om de begeerde titel van landskampioen in de wacht te slepen tijdens de eerste ronde gewestelijk, klasse 112. De beste drie ploegen van de dag gaan door naar de tweede ronde gewestelijk 112 in Blaricum op 21 juni 2014.

 

Bevorderen vakbekwaamheid Brandweer

Het doel van deze vaardigheidstoetsen is het bevorderen van de vakbekwaamheid van de brandweermensen. Dit is de hoofdtaak van het ABWC die dit doet door middel van het jaarlijks organiseren van de brandweervaardigheidstoetsen. Brandweerlieden uit heel Nederland worden in teamverband getoetst op veilige werkwijzen, vaardigheden en kennis van het brandweervak. De vaardigheidstoetsen worden in competitieverband afgenomen. Aan het einde van het seizoen mag het winnende team zich landskampioen noemen. Vaardigheidstoetsen zijn geënsceneerde, maar zeer realistische vormgegeven brand- en/of ongeval-scenario's.

 

Deelnemers aanmoedigen?

Wilt u met eigen ogen zien wat er tijdens deze vaardigheidstoetsen allemaal gebeurt of wilt u de deelnemers aanmoedigen? Kom dan zaterdag naar onze kazerne aan de Sontweg 10 in Groningen. De exacte locatie van de vaardigheidstoetsen kunnen we van tevoren niet prijsgeven omdat dit voor de deelnemers geheim moet blijven

 

U kunt uw auto parkeren bij de Ikea op het parkeerterrein tegenover de kazerne. Deze sluit om 22.15 uur. Bij onze kazerne wordt u doorverwezen naar de juiste locatie. De eerste deelnemers starten om 08.00 uur en de laatste om 16.20 uur. De prijsuitreiking vindt plaats op de kazerne om 19.00 uur.

 

Brandwondenstichting

 Op de wedstrijdbaan en bij de prijsuitreiking is de mogelijkheid tot een drankje en een versnapering aanwezig. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de brandwondenstichting. De organisatie steunt het inrichten voor een verbandwisselkamer speciaal voor kinderen. Kijk voor meer informatie op: www.brandwondenstichting.nl.

 

Meer informatie over de brandweervaardigheidstoetsen vindt u op www.abwc.nl en in het programmaboekje.

 

 

Wij ontvangen u graag op 24 mei!

 

 

Ook in Eelde zijn wedstrijden 24 mei

 

 later foto s

Foto's

Deel dit artikel