Brandweer Groningen steunt ‘Wandelen voor Water’

Deel dit artikel
Brandweergroningen.nl
Groningen/ Appingedam - Jaarlijks vindt de internationale actie ‘Wandelen voor Water' plaats, waarbij kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen in heel Nederland zes kilometer lopen met zes liter water op hun rug.

Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. Met ‘Wandelen voor Water’ wordt aandacht gevraagd voor de wereldwijde drinkwaterproblematiek. Als grootgebruiker van water steunt Brandweer Groningen deze actie.

 

Groningen


Op vrijdag 21 maart startte de basisscholen in Groningen ‘Wandelen voor Water’ traditiegetrouw bij de brandweer aan de Sontweg. Waterbedrijf Groningen, groep 7 en 8 van basisschool de Zaaier en de brandweer trapten de wandeling samen af. Niet zomaar, na een welkom van brandweercommandant Dennis de Vlieg tussen de brandweerwagens speelden de scholieren eerst een wedstrijdje skippybal spuiten.

 

 

Appingedam

 

In Appingedam wandelden groep 7 en 8 van zestien basisscholen uit de gemeenten Appingedam en Delfzijl woensdag 19 maart al voor ‘Wandelen voor Water’. Zoveel scholieren levert een enorme hoeveelheid water. Na afloop van de wandeling konden de kinderen hun water legen in  een grote watertank van Brandweer Appingedam. De brandweer gebruikt dit water weer om te blussen

 

 

Foto's

Deel dit artikel