Verdwaald damhertje doodgeschoten op Trimunt. Waarom……..?

Deel dit artikel
Roberto Braam/112marum.nl
Marum - Een verdwaald (dam) hertje is doodgeschoten op Trimunt

Een verdwaald damhertje had na de storm van vorig jaar oktober zijn heil gezocht bij een groepje reeen. Enkele dagen later stond het damhertje echter bij een kudde pinken. Waarschijnlijk omdat het door de reeen was verstoten. Wanneer de eigenaar de pinken verplaatste, ging het hertje vrolijk mee.

 

Wanneer de pinken op stal zouden gaan, wilde de eigenaar van de pinken ook onderdak verschaffen aan het hertje. Vele wandelaars en fietsers genoten van dit tafereel. Voor de zekerheid werd ook kontakt gezocht met het hertenkamp in Surhuisterveen. Echter op de avond van 9 december vorig jaar, hoorde men plotseling schoten. Een eindje verder stond een politieauto, met daarin twee agenten. Het hertje dat nog steeds tussen de kudde pinken rondscharrelde werd zonder pardon doodgeschoten. Waarom toch deze actie, terwijl er zoveel inspanningen waren gedaan om het hertje ergens anders een goed onderdak te verschaffen. Slechts twee dagen later gingen de pinken op stal en had het kleine hertje ook kunnen worden gered! Nadere info omtrend het doodgeschoten damhertje: Het hertje liep overdag inderdaad tussen de koeien. 's Avonds en in de nacht ging het diertje echter aan de wandel, tot aan de A7 toe, met alle risico's op gevaar voor het verkeer. Aangetroffen sporen maakten dit duidelijk.

 

Met behulp van een jager is geprobeerd het diertje te vangen, echter zonder resultaat. Door de provincie is toen een afschotvergunning gegeven, waarna het hertje door een jager is geschoten. De eigenaar van het weiland, is later van het gebeurde in kennis gesteld.

 

 

 

 

tv noord

 

 

Foto's

Deel dit artikel