Tynaarloër die huis buurman binnenreed: ‘Ik werd al een tijdje getreiterd’

Deel dit artikel
112Groningen.nl & RTVNoord (Bron)
Tynaarlo - Hij kon prima met zijn buurman, maar die kreeg de laatste tijd steeds visite van mensen die hem treiterden. 'Door de woning te vernielen zou die onbewoonbaar worden en ik rust hebben.', schrijft RTVNoord.

Dat zei de 42-jarige man uit Tynaarlo, die in januari het huis van zijn buurman binnenreed, vandaag bij de rechtbank in Assen.
Twaalf maanden cel geëist
De officier van justitie eiste wel twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk tegen de verwarde Tynaarloër vanwege vernieling van de woning, die totaal ontzet was door de klap. De auto stond letterlijk in de woonkamer. Woningcorporatie Woonborg had zon 30.000 euro schade.
Psychische problemen
Het Openbaar Ministerie (OM) verdacht de man aanvankelijk van poging tot doodslag, maar daarvan vroeg de officier vrijspraak. Omdat het slachtoffer niet thuis was toen de Tynaarloër zijn huis binnenreed, is dit niet te bewijzen, zei de aanklager.
Hij eiste ook dat de verdachte na zijn celstraf maximaal een jaar moet worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. De Tynaarloër is verslaafd aan drank en drugs, zwakbegaafd en heeft psychiatrische problemen. Hij ziet regelmatig dingen die er niet zijn, bevestigden ook twee van zijn vrienden.
Auto in de woonkamer
Op de middag van 28 januari werd de Herenven in Tynaarlo opgeschrikt door een harde klap. Een buurvrouw die haar hond uitliet, zag hoe de groene auto van de verdachte met een noodgang het huis van zijn buurman binnenreed en in de woonkamer tot stilstand kwam. Kort na de klap zag ze de verdachte weglopen.

Lees het volledige artikel verder op: RTVNoord

Zie ook: archief item

Foto's

Deel dit artikel